İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) Hazırlık Çalışmaları Kapsamında Odak Grup Toplantıları Başladı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesinin (İKÇÜ) 2023 yılı itibariyle Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programına (KAP) dahil olmasıyla birlikte KAP sürecine yönelik hazırlık faaliyetlerine hız verildi. Kalite Koordinatörlüğü tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) Bilgilendirme Rehberinin (RH/GNL/04) yayınlanmasının ardından, Ekim ayı itibariyle planlanan odak grup toplantılarının ilki Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda Birim Kalite Ekipleri ile gerçekleştirildi. Toplantıya İKÇÜ'nün birçok biriminden yaklaşık 160 kişi katılım sağladı.

Birim Kalite Ekipleri tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan toplantının açılışını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, kalite güvencesi süreçlerindeki en büyük amacın sürekli iyileştirme mantığıyla kurumu her daim bir adım daha ileri götürmek olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Akbaş'ın ardından süreç ve ziyaretler hakkında bilgiler paylaşan Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz, kalite güvencesi süreçlerinin tüm birimlerin sahiplendiği ve sorumlusu olduğu kurumsal bir döngü olduğunu belirtti.

Toplantının devamında Kalite Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Onur Karadal tarafından, İKÇÜ'nün 2014 yılında aldığı TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi belgesine dayanan kurumsal ve birimler özelindeki iç kalite güvencesi mekanizmaları hakkında bilgiler sunuldu. Toplantının bitiminde Kalite Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Halil Koyu tarafından interaktif bir soru-cevap uygulaması yapıldı.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat