İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

Kalite Mentorlarının İlk Toplantısı Yapıldı

İKÇÜ'de kurumsal kalite güvencesi faaliyetleri hız kesmeden sürdürülürken iç kalite güvencesi mekanizmalarının önemli bir yapı taşı olan tabana yayılma, katılımcılık ve kapsayıcılık anlayışıyla hayata geçirilen Kalite Mentorluğu Uygulamasının ilk toplantısı 14 Eylül 2023 tarihinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin AKBAŞ başkanlığında Rektörlük Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Kalite Komisyonu Üyeleri içerisinden fakülte, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulları olmak üzere toplam 20 birim için 40 mentorun görevlendirildiği Kalite Mentorluğu Uygulamasının ilk toplantısında, bu bahsedilen birimler için hazırlanan Birim Kalite Eylem Planlarının sunumu gerçekleştirildi. Kalite Mentorları tarafından görevlendirildikleri birimlere ilişkin iyileştirilebilecek hususlara yer verilen kalite eylem planları üzerinde tüm mentorlar ile görüş paylaşımı yapılarak gözden geçirildi ve onaylandı.

Kalite Mentorluğu Uygulamasının bir sonraki basamağında, tüm mentorlar görevli oldukları birimler ile danışmanlık toplantıları yaparak kalite eylem planlarını tanıtacak ve birimler tarafından üzerinde çalışılarak tamamlanan kalite eylem planları Kalite Doküman Yönetim Sisteminde (KDYS) dokümante edilecektir. Hazırlanan Birim Kalite Eylem Planları, Kalite Mentorları tarafından belirli periyotlarla kontrol edilerek, bu birimlerde sürekli iyileştirme anlayışı ile izleme ve değerlendirme yapılması heseflenmektedir.

İlgili Resimler


Menüyü Kapat