İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

İKÇÜ Kalite Elçilerine, Kurumsal Akreditasyon Programı Hazırlıkları Anlatıldı

İKÇÜ Kalite Topluluğu tarafından Hekim Hacı Paşa Konferans Salonunda düzenlenen ve Kalite Topluluğu Başkanı Aleyna Bulut’un moderatörlüğünü üstlendiği konferansta Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz konuşmacı olarak yer aldı. Konferansa Kalite Koordinatör Yardımcıları Doç. Dr. Onur Karadal, Doç. Dr. Melike Tekindal ve Dr. Öğr. Üyesi Halil Koyu ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz, ilgili kuruluşlar tarafından üniversitedeki bazı bölümlerin akredite edildiğini, İKÇÜ’nün kurumsal anlamda ve ulusal bazda akredite edilme çalışmalarının ise YÖKAK’la koordineli bir şekilde yürütüldüğünü aktardı. Kalitenin planlı, standart ve ölçülebilir göstergelere dayanması gerektiğinin altını çizen Doç. Dr. Tengiz, bu süreçte eğitimin önemini vurguladı. Kalite sürecindeki risklerden bahseden Doç. Dr. Tengiz, bu sürecin girdiler, işler ve çıktılardan oluştuğunu dile getirerek, kalitenin içselleştirilmesinin değerini anlattı. “Kalite bir yolculuktur” diyen Doç. Dr. Tengiz, kalite sisteminin kaynaklar, işler ve değerlendirmeler-iyileştirmeler olmak üzere üç bileşeni olduğunu söyledi. Doç. Dr. Tengiz, “Kalite Koordinatörlüğü ve Kalite Topluluğu olarak kurumsal anlamda üniversitemizi nasıl geliştirebiliriz? Daha iyi bir hizmetin sunulması için hangi noktalarda niteliği artırıcı çalışmalar yapabiliriz? Sorularının yanıtlarını arıyoruz. Çünkü ‘Kalite’ hem eğitim hayatında, hem de gündelik hayatta insana değer katar. Öğrencilerimizin diplomalarının niteliğini arttırmasının yanında, üniversitemizin de tanınırlığını arttırır” dedi. Kurumsal Akreditasyon Programında Kalite Elçilerinin Yeri başlıklı konferans, belge takdiminin ardından sona erdi.