İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Temel ve İç Tetkik Eğitimleri Düzenlendi

Kalite kültürünün güçlendirilmesi ve iç tetkikçi havuzunun genişletilmesi amacıyla İKÇÜ V.İ.P Toplantı Salonunda gerçekleşen, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Ege Bölge Koordinatörlüğü’nden Hasan Sözkesen tarafından verilen ve üç gün süren eğitime fakültelerin ve birimlerin kalite sorumluları katıldı. 

İlk iki gününde ISO 9001 standardının temel maddeleri hakkında bilgilerin verildiği, son gün ise iç tetkik faaliyetleri ile ilgili uygulamaların gerçekleştirildiği eğitimi değerlendiren İKÇÜ Kalite Güvencesinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş, İKÇÜ’nün Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Programına dâhil edildiğini hatırlatarak kalite çıtasını bir seviye daha yukarı taşımak amacıyla düzenlenen bu tür programların önemini ifade etti. İKÇÜ Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz ise katılımcılık ve kapsayıcılık anlayışı içinde, üniversitenin tüm birimlerinden 30’u aşkın katılımcının yer aldığı eğitimin hem kurumsal hem de bireysel anlamda birçok kazanım sağlayacağını belirtti. 

İKÇÜ Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Funda İfakat Tengiz, Kalite Koordinatör Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Halil Koyu ve Dr. Öğr. Üyesi Onur Karadal’ın refakat ettikleri eğitimin sonunda bir açıklama yaparak süreci değerlendiren Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Ege Bölge Koordinatörlüğü’nden Hasan Sözkesen ise İKÇÜ’nün uzun yıllardır Kalite Yönetim Sistemi belgeli olduğunu hatırlatarak, TSE tarafından verilen eğitimin hem bir hatırlatma mahiyeti taşıdığını hem de yeni tetkikçilerin kuruma kazandırılması amacıyla gerçekleştirildiğini dile getirdi. 

Eğitim programı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Akbaş’ın TSE Eğitimcisi Hasan Sözkesen’e teşekkür belgesi takdim etmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Menüyü Kapat